Frihet och mål för 2017

Snöat in mig på att surfa runt och blir inspirerad av heminredning, vilken stil ska man satsa på? Lantligt, bohemiskt eller klassiskt och stilrent? Svårt att veta vad som är "vi". Men det här får bli ett långt projekt och att komma underfund med hur man kan inreda och kombinera olika stilar. För det är en djungel där ute och jag har massor att lära. Som ni märker har jag betydligt mer fritid på kvällarna numera.

 

Ska så fort jag är pigg nog i kroppen igen ska jag börja se till att plocka fram min yogamatta och landa där några gånger i veckan. Tror det behövs tid då jag bara "är" och fokuserar på andning och rörlighet eftersom det blivit tydligt de senaste månaderna att jag har en släng av adhdenergi/stress i kroppen.

 

Dels så körs det pingpong i min hjärna med tänkbara projekt både i hemmet och på jobbet,  men har även svårt att sitta still och framförallt har jag svårt att fokusera vid en sak. En typisk grej är att jag avbryter mitt i meningar, får impulser och byter aktiviteter väldigt ofta. Det är tur att man kan skratta åt sig själv, är så många gånger den senaste månaden jag kommit på mig själv på jobbet och sagt högt, oj nu glömde jag att fokusera på bara en sak. 

 

Har nog varit så här länge, har alltid haft många idéer samtidigt och varit impulsiv men det har blivit tydligt att det är något jag också behöver öva mig på. Så ett mål för året är att hitta stunder där jag fokuserar i nuet, det kan vara en stund på yogamattan, läsa en bok, titta på en serier eller dricka en kopp kaffe men målet är att jag bara ska göra just den saken just då. Inte surfa på mobilen eller städa samtidigt, nej iår ska utmana mig själv med att finna en balans och låta kropp och sinne ha tid till ro och koppla bort alla måsten som pingpongar i huvudet.